Хочете бути студентом УБТС
Подати документи

Основи християнського консультування

Ярослав Стащак

Реалії сьогодення відкривають велику потребу в спеціалістах у галузі психологічної допомоги та консультування. Тому, у відповідь на ці виклики, ми хочемо забезпечити комплексне навчання та підготовку фахівців у сфері Християнського Консультування. З цією метою, у рамках співпраці Української Баптистської Теологічної Семінарії та Національного університету «Острозька Академія» - наступника першого вищого навчального закладу України, вдалося сформувати унікальну програму, студенти якої через подвійний вступ та конвертацію кредитів матимуть змогу за 3 роки навчання отримати 2 магістерських дипломи за спеціальностями «Магістратура Християнського Консультування» (від Української Баптистської Теологічної Семінарії) та «Психологія» (від університету «Острозька академія»), що дає змогу працювати на відповідній посаді після успішного завершення навчання. Окрім якісного навчання в комфортних умовах, УБТС пропонує постійний супровід і менторство протягом усього періоду навчання та можливість практично використовувати здобуті знання на базі центрів консультації від УБТС.

Наше бачення програми

Підготувати кваліфікованих фахівців, які, поєднуючи знання з психології та християнські цінності, зможуть надавати психологічну допомогу в церкві та за її межами. Закласти базиси знань про принципи діяльності людської психіки у контексті Біблійного вчення. Розвинути знання та навички фахівців у їх особистому поклику до праці та служінні у сфері консультування.

Цілі програми:

  • Надати та систематизувати знання про людську психологію та її патології через призму наукових надбань та Біблійного базису
  • Забезпечити студентів технікою консультування, підходами при піклуванні та догляді за іншими. Навчити працювати в таких сферах консультування, як: посттравматичні стресові розлади, насильство, залежності, патології, особисті та міжособистісні проблеми, кризове консультування, сімейне консультування.
  • Надати знання про ефективне емоційне, психологічне та духовне зцілення у контекстах християнського консультування, наставництва та учнівства.
  • Навчити оцінювати проблеми, вирішувати правові та етичні питання. А також, співпрацювати у взаємодії з фахівцями суміжних професій (психологами та психіатрами).

Особливості програми:

  • Великий обсяг теорії, принципів та практик християнського консультування загальною кількістю понад 90 академічних кредитів.
  • У рамка співпраці з Острозькою академією, студенти УБТС матимуть можливість, через подвійний вступ, отримати два дипломи по завершенню програми. Таким чином здобувачі освіти отримають диплом державного зразка і, відповідно, можливість працювати за професією психолога, а також диплом УБТС за спеціальністю “Магістратура Християнського Консультування”
  • Частина сесій проходитимуть на базі Острозької академії у м. Острог, Рівненська область. Інша частина в УБТС, що у м. Львові. 
  • Для практичного використання здобутих знань та навичок, студенти програми матимуть змогу проходити практику, або ж працювати консультантами на базі центрів консультації від напряму Християнського консультування при УБТС. 

Необхідні умови для вступу:

  • Ступінь першого рівня вищої освіти (бакалавр) зі світського навчального закладу (якщо це богословська освіта – то диплом має бути визнаний державою). 
  • Володіння англійською мовою на рівні не нижче Intermediate — В1. 
  • Заповнена онлайн-форма з особистою інформацією.
  • Рекомендаційний лист від трьох людей: пастор (пресвітер) церкви, та двоє знайомих, які знають абітурієнта не менше 3 років.
  • 30-хвилинне онлайн-інтерв’ю з керівником програми.
  • На другорму році навчання студенти будуть здавати державний вступний іспит для зарахування в Національний університет «Острозька академія»

Програма напрямку

Подати документи
Курси УБТС

1. Теологічні основи християнського консультування. Біблійне консультування

2. Біоетика

3. Кризове консультування

5. Психологія дошлюбного та шлюбного консультування

6. Душпастирські конструктивні методи подолання травми

7. Різні терапевтичні підходи до консультування

8. Практикум. Загальна психологія

Курси ОА

Основні дисципліни: 

1. Комунікація, лідерство та зміни

2. Проєктний менеджмент

3. Наукова комунікація англійською мовою

4. Психологія культурних відмінностей

5. Професійна «Я-концепція» та мистецтво самопрезентації

6. Метакогнітивні практики в навчанні та розвитку людини

7. Теоретико-методологічні проблеми психології

8. Психологія емоційного інтелекту

9. Методи комп’ютерного аналізу даних у психології

10. Креативність та критичне мислення

11. Практична андрагогіка та акмеологія

12. Іноваційні технології та методи навчання у вищій школі

13. Резилієнс та якість життя

14. Педагогічна практика (асистентська)

15. Психологічна (виробнича) практика

16. Кваліфікаціна робота

Вибіркові дисципліни:

Вибіркові дисципліни: (УБТС+ОА)

1. Сексуальність людини: теологічні та психологічні перспективи

2. Психопатологія

3. Консультування та психотерапія дітей та підлітків

4. Психологія розвитку

5. Діти і війна

6. Християнська етика/Моральне богослов’я.

Подати документи

Зворотній зв’язок

Якщо у вас виникли питання, залиште заявку і ми вам зателефонуємо.