Устами першокурсників УБТС
02/11/2016
«Ми не діємо шаблонно»
07/11/2016

«Навчання у семінарії допомагає мені приймати правильні рішення», – студентка жіночого факультету УБТС

Якби ви запитали її, хто вона, то отримаєте відповідь: «Щаслива людина. Бо з Богом у моєму житті все виходить на добре».
А ще вона мама двох чудових синів: Максима – 13 років, та Матвія – 10 років. Випускниця Українського Лісотехнічного університету за спеціальністю: «Автоматизація комп’ютерної інтегрованої технології». Працює у бориславській міській раді. Організовує засідання виконавчого комітету. Звершує служіння у Бориславській Церкві Євангельських християн-баптистів. Також Наталя є студенткою третього курсу факультету «Жіноче служіння» в УБТС.

Покаяння
Наталя народилась у дружній та люблячій сім’ї Василя і Дарії Вельгуш. Вони з мамою почали ходити до церкви для того, щоб підтримати батька, який покаявся і почав відвідувати зібрання. Батьки все життя працювали на керівних посадах. І Наталя дуже швидко стала самостійною, незалежною, надіялась лише на себе.  А такій людині важко усвідомити, що їй потрібен ще хтось, стати залежною від Бога. Проте пізнала Господа, як Того на Кого можна і варто покладатися. Упродовж восьми років вона ходила до церкви, сотні разів чула Євангеліє, знала про покаяння, проте не приймала жодних рішень. Та напередодні Нового 2005 року Бог по-особливому торкнувся її серця. Зробив крок на зустріч їй. Влітку 2005 охрестилась. «Бог знав мій характер, і повільно ламав мою гордість. Як Батько. Коли доводилось переживати скрутні часи, безгрошів’я, розчарування – Він м’яко піклувався, додавав віри і надії. Зараз я розумію» – ділиться спогадами наша студентка.

Шлях до УБТС
Невдовзі після хрещення Наталі запропонували викладати у недільній школі. То ж останніх сім років Наталя навчає біблійних істин групу дітей 6-7 років. Також вона була у церковній команді, яка служить соціально-незахищеним верствам населення. Вони проводять табори для літніх людей та святкові зустрічі для тих, кому за шістдесят. Для того, аби ефективніше доносити людям Євангеліє, потрібно було систематизувати усі свої знання і вміння.
«Тож, Олена Іванівна Дуб, переконала мене в доцільності навчання у семінарії, зокрема на програмі: «Жіноче служіння».  По-правді, я ішла навчатись з егоїстичними намірами, мовляв: «То буде корисно для мене досліджувати Слово, збагатитися знаннями. Але не так сталося. Я зрозуміла, що не можна «наповнювати глечик без міри, потрібно відливати від нього». Тобто, усвідомила власну відповідальність за ті знання, що отримую. І забажала ще більше віддавати у служіння людям» – зізнається Наталя.

velhushСлужіння
Отож після вступу до УБТС життя та служіння нашої студентки якісно змінилось. У таборах для жінок Наталя відповідальна за рукоділля. Різними творчими способами доносить людям Євангеліє, і навчає жінок, як вони це можуть понести далі. Також відповідає за художню частину святкових зустрічей для літніх людей, проект «60+» та відвідування особливо потребуючих із «продуктовими пакетами»
«Власне, наступна така зустріч буде присвячена темі місійності. Любомир Матвіїв на предметі «Місіологія» дав нам хороший матеріал по темі місії. І я хочу переконати літніх членів Церкви у тому, що всі вони можуть бути місіонерами. Вони не зобов’язані їхати  в іншу країну, але молитись і підтримувати фінансами справу розповсюдження Євангелії вони можуть. Тим більше старші люди – це завжди надійні молитовники» – розповідає Наталя.

БМВ та ДОВ допомагають жити й служити цілеспрямовано
«Мені подобаються, що цінності семінарії дуже чітко і коротко сформульовані у БМВ. І що вони нероздільні. Це дуже дієві цінності, зокрема в служінні. Ти не можеш бути не біблійним, як християнин. Відповідно, якщо ти любиш людей, то не можеш не ділитись з ним Доброю Новиною. А щодо відповідальності, то: «Бог є Богом ладу і порядку».
ДОВ також хороший інструмент нагадування. На роботі я звикла, що все має бути по плану. І все, що прописано – має бути виконано. Тому ДОВ дуже мотивує мене наполегливо і цілеспрямовано рухатись до цілі» – запевняє студентка УБТС.
«Загалом, атмосфера семінарії, дружня команда УБТС дуже надихають до навчання. Мені, як жінці, подобається приклад торта. До прикладу, я знаю, що для того, щоб спекти всім корисний і смачний торт – потрібен хороший рецепт. Перелік інгредієнтів. Але окрім того, потрібна система: що за чим змішувати. (білки збити з цукром, потім додати розпушувач до тіста…) Так само, навчання у семінарії допомагає мені систематизувати знання, щоб приймати правильні рішення і дає безцінний досвід через спілкування з іншими студентами, викладачами».

Мрії та молитовні потреби:
«Маю мрію створити центр дошкільної підготовки дітей при церкві. На даному етапі вже є команда. Однак процес призупинився. Тому моліться, якщо на те Божа ласка, щоб це запрацювало.
Також прошу молитись про те, щоб мої синочка пізнали Бога і прожили посвячене життя з Ним».
Молімось за Наталю і її служіння, щоб Господь втілював Свої мрії у її життя.