Першокурсники розповіли, чому обрали UBTS

«Я вирішив вступати в УБТС через те, що я чув від своєї дружини стосовно якості навчання, і навіть цінностей семінарії. Вона каже, що ви сприймаєте Боже покликання щодо навчання церковних служителів серйозно. Вчитися в УБТС українською буде викликом для мене, але знаю, що Бог дасть мені краще розуміти вашу культуру, краще проповідувати Його істину вашою мовою (навіть вашими думками та культурними фішками), та краще служити українцям у своїй церкві.

Коли ми з пастором говорили про те, який факультет вибрати, ми розуміли, що в мене вже є теологічна основа (я закінчив біблійний коледж в Америці), але бракує навиків у лідерстві. Я хочу краще вести групи людей так, щоб вони відчували любов від мене, та, звичайно від Ісуса. Хочу бути хорошим наставником, щоб я міг не тільки проповідувати Слово Боже в неділю, а ще Його проповідувати протягом тижня через близькі розмови з друзями. Я хочу краще служити серцям, не тільки мозкам людей. Саме тому обрали пасторський факультет – бо хочу краще “пасти” ягнят Ісуса (від Івана 21:15). І останнє – хочу знати Ісуса краще. Хочу, щоб ми з дружиною знали Його краще разом, тому вирішили навчатися одночасно» – Давид Снед, факультет «Пасторське служіння».

 

«Про УБТС знаю вже кілька років від близьких друзів, які є студентами семінарії. Про навчання у семінарії мріяла давно, але так складалися обставини, що документи подала саме цього року. Бо саме в цьому році наша сім’я мала чимало приємних змін: зміна місця проживання, хрещення старшої доньки, перехід в іншу церкву. Останнє і послужило найголовнішою причиною здобувати духовну освіту.

Мій чоловік понад 10 років служить пастором. Спочатку це була невеличка церква, з тридцяти членів на Хмельниччині. Там тепер є молодий служитель і ми повернулися жити й служити в рідне місто. Служитель Полонської церкви переїхав з сім’єю проживати в іншу країну, тому місцева церква обрала звершувати пасторське служіння мого чоловіка. В Полонному церква має близько 80 членів, багато з яких – це сестри. Молитовне служіння та служіння милосердя – це основне сестринське служіння, поки що в нашій церкві. Прагну, щоб були групи по вивченню Біблії для сестер. Ось тому мені необхідне навчання: для того, щоб зростати духовно самій і допомагати в тому іншим сестрам, особливо молодшим. Чому саме УБТС? Навчання для мене дуже важливе, спілкування та досвід інших сестер також, але напевно, найбільш важливе – це особисте наставництво, яке практикує семінарія для кожного студента» – Анна Карнаух, факультет «Жіноче служіння».